Staré pravdy v novej dobe - Záležáková, Eliška
Mnohé manažérske prístupy, novinky, rady či praktiky neprinášajú želaný efekt, pretože neodborné použitie akejkoľvek dobrej a vhodnej metódy môže spôsobiť viac škody ako osohu, najmä ak sa uplatňuje nevhodná, svojrázna metodika, vníma sa povrchne, vytrhávajú sa veci z kontextu a pod. Preto je potrebné opierať sa aj o teoretické zásady. Proces manažmentu v podniku môže fungovať len ako integrovaný konsenzus skúseností a poznatkov. Súčasnosť kladie tlak na neustále overovanie a aplikovanie nových metód, čo si vyžaduje rôzne formy získavania poznatkov, vzdelávacích aktivít.