Zmeny v zákone o dani z príjmov po prijatí novely č. 333/2014 Z. z. - Mezeiová, Viera
Zákon č. 595/2003 Z. z. o dani z príjmov v z. n. p. bol s účinnosťou od 1. 1. 2015 novelizovaný zákonom č. 333/2014 Z. z. Schválená novela prináša viacero zmien, ktoré už pred jej prijatím vzbudili zaslúženú pozornosť odbornej a podnikateľskej verejnosti. Prináša zmeny, ktorých cieľom je nielen pokračujúci koncepčný boj proti daňovým únikom, ale aj pokračujúca konsolidácia verejných financií a zvyšovanie právnej istoty daňovníkov. Okrem toho prináša aj opatrenia na podporu vedomostnej ekonomiky. Podrobný prehľad zmien, ktoré obsahuje novela ZDP.