Mean-variance distance based stock market networks in portfolio optimalization - Výrost, Tomáš, 1978-
Blackov a Littermanov (1992) model optimalizácie portfólia. Odhadovaná návratnosť portfólia na základe sietí akciových trhov. Porovnanie so štandardným Markowitzovým modelom portfólia.