Poznatkovo orientovaný podnik - Poniščiaková, Oľga
Znalostný manažment - kľúčový faktor znalostnej ekonomiky. Manažment znalostí spája viacero prvkov v podniku, nielen oblasť ľudských zdrojov, ale aj oblasť informačných technológií a oblasť riadenia. Pre prechod k znalostnému podniku je nevyhnutné podnikové prostredie, v ktorom je získavanie informácií a znalostí, rovnako aj ich vzájomná výmena tou najvyššou prioritou.