Linkages among stock markets: time- varying granger causality network approach - Výrost, Tomáš, 1978-
43 burzových indexov akcií na rozvíjajúcich sa trhoch. Analýza využitím ERGM (exponenciálny náhodný model grafu). Modeling sietí akciových trhov. Ukazovatele prepojenosti akciových trhov - trhová kapitalizácia, obrat, poloha, kvalita rozvoja trhu, členstvo v nadnárodnej hospodárskej organizácii.