Dobrovolníctvo zamestnancov aplikovaná forma zodpovedného podnikania v ekonomike Slovenskej republiky - Dubcová, Gabriela, 1968-
Oblasť riadenia spoločenskej zodpovednosti podnikov. Výsledky výskumu zameraného na jednu z foriem aplikovanej sociálnej zodpovednosti podnikov, a to dobrovoľníctva zamestnancov. Výskum, vo svojej podobe, je prvým komplexným mapovaní dobrovoľníctva zamestnancov v na Slovensku. Realizovaný výskum, a publikované poznatky sú v súčasnosti zdrojom moderných poznatkov pre oblasť manažmentu, pretože dobrovoľníctvo sa stáva v súčasnosti výrazným trendom v súvislosti so spoločensky zodpovedným podnikaním v ekonomickom priestore vyspelých krajín. Vďaka jeho celospoločenskému významu je zdrojom prínosov nielen pre samotný podnik, no i komunitu v ktorej podnik pôsobí a tiež širšiu spoločnosť, a preto nachádza podporu v strategických dokumentoch budúceho rozvoja Európskej unie.