Zamestnanec má dve možnosti ako darovať časť zaplatenej dane z príjmu na osobitné účely. Asignácia dane za rok 2014 - Kušnírová, Jana, 1977-
Daňovník, fyzická osoba, má dve možnosti, ako venovať časť zaplatenej dane z príjmu zo závislej činnosti na verejno-prospešné účely. Zamestnanec, ktorý požiadal svojho zamestnávateľa o vykonanie ročného zúčtovania, môže súčasne zamestnávateľa požiadať o vystavenie potvrdenia o výške zaplatenej dane. Uvedené potvrdenie spolu s originálom daňového vyhlásenia je povinný najneskôr do 30. apríla doručiť miestne príslušnému správcovi dane.