Latentné prejavy intolerancie u slovenskej mládeže - Štefančík, Radoslav, 1976-
Odhalenie prejavov intolerancie voči starým i novým menšinám u slovenskej mládeže. Prieskum bol uskutočnený v prostredí študentov stredných a vysokých škôl. Najväčšia miera intolerancie sa prejavuje voči rómskemu etniku. Stereotypné nazeranie mládeže na prisťahovalcov. Rôzne postoje slovenskej mládeže voči Maďarom. Neutrálne až pozitívne nazeranie na sexuálne menšiny.