Obtěžkaní kontejneroví giganti - Roubík, Hynek
Námorná kontajnerová doprava vo svetovom obchode. Najväčšia kontajnerová loď sveta - MSC Oscar schopná prevážať 19 224 TEU. Ekologické aspekty námornej dopravy. Prístavy v problémoch.