Medzinárodná preprava: Železnice pozerajú na Áziu - Brezovský, Jozef
Výhody železničnej dopravy. Pokles podielu železníc na celkovom prepravnom trhu. Očakávanie rastu. Nižšia flexibilita železničnej dopravy. Atraktivita čínskeho vidieka.