Cudzojazyčná gramotnosť a kompetentnosť absolventa interkultúrnych štúdií v globálnom hospodárskom priestore - Helmová, Milena, 1954-
V príspevku sa autorka venuje problematike kompetencií účastníka komunikácie v interkutúrnom prostredí a ich významu pre úspech firmy na globálnom trhu. Komunikačné kompetencie - odborná, jazyková, metodologická, osobnostná, sociálna, interkultúrna.