Osobnosť učiteľa v premenách času - Kozlová, Ľubomíra, 1952-
Zamyslenie sa nad pojmom osobnosť učiteľa. Požiadavky, ktoré sú kladené na prácu a profesiu učiteľa. Súčasná technická spoločnosť kladie na učiteľa zvýšené požiadavky. V protiklade k tomu však klesá spoločenské uznanie učiteľa.