Ústavní omezení zadlužování jako cesta ke zvýšení konkurenceschopnosti - Mach, Petr
Úspešné riadenie verejných financií dokázali zaistiť iba tie krajiny, ktoré súčasne s obmedzením monetarizácie štátneho dlhu obmedzili i tvorbu štátneho dlhu. Obmedzenia formou medzinárodnej dohody (Zmluva o fungovaní EÚ, Pakt stability a rastu) sa ukazujú ako neúčinné vzhľadom k obmedzenej vymožiteľnosti.