Limity medzinárodného práva vo vzťahu ku konfliktným zónam - Pyteľová, Klaudia, 1985-
Zákaz použitia sily v medzinárodných vzťahoch ako ius cogens norma. Kogentné normy. Bezpečnostná rada OSN a jej vzťah k ozbrojeným konfliktom. Žoldnieri, povstalci, teroristi a kombatanti v ozbrojenom konflikte. Medzinárodná trestná zodpovednosť fyzických osôb.