Neoregionalizácia - východný aspekt - Raneta, Leonid, 1982-
Príspevok analyzuje procesy neoregionalizácie v medzinárodných vzťahoch, pričom dôraz je kladený najmä na posun ekonomickej aktivity smerom na východ. Politická a ekonomická spolupráca Číny s Ruskou federáciou vytvára podmienky pre realizáciu multipolárného sveta. Štáty BRIC prehlbujú svoju spoluprácu a čím ďalej, tým majú väčšie požiadavky na účasť na rozhodovacom procese v medzinárodných vzťahoch.