Oslobodenie od dane premiestneného tovaru a výnimky - Válek, Juraj, 1981-
Za dodanie tovaru sa považuje aj premiestnenie tovaru, ktorý je vo vlastníctve zdaniteľnej osoby, z tuzemska do iného členského štátu za podmienky, že je tento tovar odoslaný alebo prepravený ňou alebo na jej účet do iného členského štátu na účely jej podnikania. Oslobodením od dane sa rozumie také dodanie tovaru, ktoré je odoslané alebo prepravené z tuzemska do iného členského štátu predávajúcim alebo nadobúdateľom tovaru alebo na ich účet, ak nadobúdateľ je osobou identifikovanou pre daň v inom členskom štáte.