Podstata a indikátory znalostnej ekonomiky - Gavaľová, Viera
Definovanie základnej terminológie vzťahujúcej sa na fenomén znalostnej ekonomiky, charakterizovanie jej jednotlivých foriem a poskytnutie prehľadu možností merania inovačnej výkonnosti krajín prostredníctvom vybraných indikátorov. Autorky sa venujú globálnym ale aj regionálnym indikátorom, predovšetkým Indexu znalostnej ekonomiky (KEI - Knowledge economy index), vytvorenému Svetovou bankou a Inovačnému indexu EÚ. Taktiež uvádzajú krajiny, ktoré obstáli v hodnotení jednotlivých ukazovateľov najlepšie.