Trends in Public Spending on Education in Selected European Union Countries - Hudoková, Kristína
Investovanie do vzdelávacích inštitúcií zvyšuje produktivitu, prispieva k osobnému a sociálnemu rozvoju a znižuje sociálnu nerovnosť. Úroveň výdavkov na vzdelávanie je ovplyvnené mnohými faktormi. Rozdiely medzi jednotlivými krajinami Európskej únie v príjmoch a výdavkoch na vzdelávanie.