Kreativita v ekonomike - Alexy, Martin, 1976-
Kreatívna ekonomika sa dotýka postavenia inovácií v ekonomickom rozvoji. Tieto vedú k zmene ekonomickej výkonnosti, sú zdrojom ekonomického rastu. Európska únia rozvinula viaceré spôsoby merania inovatívnosti ako súčasť Lisabonskej stratégie.