Zadlžovanie a zdaňovanie - Knapik, Peter
Závažné skutočnosti vedúce k zadlžovaniu štátov. Zdôvodňovanie dlhovej krízy hlavne zlým hospodárením štátu a nadbytočnými výdavkami. Nesprávne ignorovanie skutočnosti, že zadlžovanie štátu súvisí so znižujúcimi sa príjmami z daní od korporácií (zvlášť TNK), keď dochádza k situácii, že daňové príjmy zo zdanenia občanov a malých firiem tvoria vyšší podiel ako príjmy od veľkých korporácií.