Aktuálne otázky, výzvy a problémy vysokoškolského vzdelávania na Slovensku - Belkovicsová, Daša, 1982-
Kľúčové problémy vysokoškolského vzdelávania na Slovensku. Nedostatočné finančné zabezpečenie verejných a štátnych vysokoškolských vzdelávacích inštitúcií, ktoré je zjavné predovšetkým v medzinárodnom kontexte a dlhodobo nekorešponduje s možnosťami slovenskej ekonomiky. Tento pretrvávajúci a koncepčne neriešený stav sa negatívne odzrkadľuje na ich kvantitatívnom a kvalitatívnom raste.