Vplyv fiškálnych rád na konsolidáciu verejných financií vo vybraných krajinách - Brindzová, Zuzana
Rozsiahle štrukturálne reformy, konsolidácia verejných financií, pokles výdavkov a stanovenie výdavkových stropov a limitov. V neposlednom rade situáciu krajín ovplyvňuje a posilňuje zvyšujúca sa produktivita práce, zamestnanosť, export a zahraničný dopyt. Všetky tieto faktory súbežne vplývajú na výšku deficitu verejných financií a v kooperácii s rozpočtovými radami vedú k zlepšeniu hospodárenia krajín a k celkovému ozdraveniu verejných financií.