Územná samospráva a rozpočtové určenie daní v Slovenskej republike - Neubauerová, Erika, 1968-
Decentralizácia verejnej správy je procesom, ktorý prináša nevyhnutnosť prehodnocovania mechanizmov spojených s financovaním potrieb nižších územných celkov. Napätosť miestnych rozpočtov je často spojená s hľadaním optimálneho pomeru medzi kompetenciami, ktoré sú samosprávam zverené a finančnými zdrojmi, ktorými príslušná úroveň verejnej správy disponuje.