Súčasné marketingové stratégie spoločností a ich odraz v základných prvkoch marketingového mixu s prihliadnutím na trendy identifikované v spotrebiteľskom správaní - Šášiková, Mária
Marketingová stratégia tvorí jednu časť firemnej stratégie a je rozhodujúcou funkčnou stratégiou. Marketingová stratégia a jej čiastkové stratégie a strategické opatrenia: výrobková stratégia, - (značková stratégia), komunikačná stratégia, cenová stratégia, distribučná stratégia. Výsledkom riešenia problematiky predkladaného príspevku je formulácia základných východísk smerovania marketigových stratégií spoločností ovplyvnených finančno-hospodárskou krízou a tým aj zmenami v spotrebiteľskom správaní.