Adaptácia zahraničnoobchodnej politiky EÚ voči tretím krajinám - Vanková, Lucia
Analýza miery adaptácie zahraničnoobchodnej politiky EÚ a identifikácia zmien zahraničnoobchodnej politiky EÚ voči vybraným teritóriám v doznievajúcej globálnej hospodárskej a finančnej kríze. Predikcia možného vývoja smeru zahraničnoobchodnej politiky EÚ vzhľadom na zmeny, ktoré prebiehajú vo svetovom hospodárstve a vzhľadom na aktuálny svetový vývoj. Podiel najvýznamnejších účastníkov medzinárodného obchodu na svetovom obchode. Vývoj obchodných vzťahov EÚ s Ruskom (2004-2013). Komoditná štruktúra Ruska s EÚ – export, import.