Pivot points (Pivoty) - Badura, Peter, 1978-
Pivoty - obľúbené pri obchodovaní menových párov. Pivot points tvorí niekoľko úrovní. Počítajú sa ako ústredný pivot a k nemu tri úrovne pre support (podpora) a tri úrovne pre resistance (odpor). Najdôležitejším bodom je ústredný pivot point.