Konkurenceschopnost USA: vymezení, faktory a nové příležitosti (případ břidlicového plynu) - Neumann, Pavel
Zhodnotenie konkurencieschopnosti USA na základe ich evaluacie v indexe globálnej konkurencieschopnosti. Zmeny vo výkonnosti a efektívnosti ekonomík rozvinutých krajín. Pojem konkurencieschopnosti a jej indikácia v podmienkach USA. Makroekonomika a vývoj ekonomického prostredia. Zvyšovanie efektívnosti a inovácie.