Blokové výnimky pre vertikálne dohody obmedzujúce súťaž - Hlaváčiková, Jana
Dohody obmedzujúce hospodársku súťaž, ktoré ovplyvňujú parametre súťaže na trhu. Väčšina dohôd je v zmysle legislatívy zakázaná. Autorky podrobnejšie charakterizovali vertikálne dohody a zamerali sa aj na dohody, ktoré sú zo zákazu vyňaté. Ide o tzv. skupinové (blokové) výnimky. Zavedením inštitútu skupinových výnimiek sa zvýšila právna istota účastníkov súťaže a prispeli aj k zníženiu počtu prípadov rozhodovaných úradmi pre hospodársku súťaž.