Situácia na pracovných trhoch krajín Európskej únie v poslednom desaťročí - Rievajová, Eva
Identifikácia a zhodnotenie situácie a trendov vývoja na európskych trhoch práce. Koordinačné tendencie pre oblasť zamestnanosti v rámci EÚ. Európska stratégia zamestnanosti, ktorá predstavuje v podmienkach EÚ hlavný nástroj na koordináciu úsilia členských štátov v oblasti trhov práce. Kľúčové výzvy, ktorých cieľom je mobilizácia zamestnanosti na účely rastu.