Vplyv ceny práce na nezamestnanosť - Želonková, Ingrid
Cena práce a jej vplyv na nezamestnanosť. Cena práce na Slovenku sa považuje relatívne za vysokú. Tento problém je v Slovenskej republike už dlhodobo diskutovaný a v súčasnosti naň reaguje aj vláda SR, nakoľko sa pri schvaľovaní zákona o minimálnej mzde urobili opatrenia, ktoré aj pri zvýšení minimálnej mzdy cenu práce zvyšujú v menšej miere, ako tomu bolo doteraz. Ide o zavedenie tzv. odvodovej položky pri zdravotnom poistení.