Niekoľko úvah o vybraných faktoroch vplývajúcich na výnosnosť mikro a malých podnikov na Slovensku - Lajoš, Branislav
Vplyv daňovej politiky na výsledok hospodárenia podnikov a na rentabilitu tržieb. Zavedenie daňových licencií a ich vplyv na podnikateľskú sféru. Vplyv monetárnej politiky centrálnej banky na vývoj úrokových mier z poskytovaných úverov pre podnikateľské subjekty. Vplyv poklesu úrokových sadzieb na finančnú páku v podniku. Monetárna politika pôsobila na podniky neselektívne. Naproti tomu daňová politika štátu pôsobí na slovenské podniky vyslovene selektívnym spôsobom, ohrozuje existenciu mikropodnikov a malých podnikov.