Analýza asociácie medzi ordinálnymi premennými v štatistických prieskumoch - Terek, Milan
Možnosti analýzy asociácie medzi dvoma ordinálnymi premennými. Boli definované dva typy asociácie medzi dvoma premennými – pozitívna a negatívna a tiež zhodné a nezhodné dvojice pozorovaní. Na základe počtu zhodných a nezhodných počtov pozorovaní možno formulovať napríklad charakteristiku asociácie gama.