O vybraných medzinárodno-bezpečnostných aspektoch ukrajinskej krízy v historicko-sociologickom kontexte - Škvrnda, František
Analýza vybraných medzinárodno-bezpečnostných aspektov ukrajinskej krízy v historicko-sociologickom kontexte, ktorý vychádza z kritických teórií v sociológii a medzinárodných vzťahoch. Terminologická rozmanitosť charakteristiky situácie a vývoja na Ukrajine. Ukrajinská kríza sa skúma v dvoch súvislostiach. Prvou je historicko-sociologická dimenzia súčasnej ukrajinskej krízy s dôrazom na vývoj od osamostatnenia Ukrajiny v roku 1991 a pohľad na významné medzinárodno-bezpečnostné aspekty súčasnej ukrajinskej krízy.