Makroprostredie riadenia podnikateľského celku s uprednostnením historického pohľadu - Mikulič, Kamil
Alternatívy spravovania spoločnosti a ich východiská. Zmeny v usporiadaní fáz z reprodukčného procesu a ich dôsledky. Porovnanie medzi alternatívami riadenia a jeho výsledky. Model riadenia na báze štátnehoa súkromného lastníctva.