MACD (Moving average convergence divergence) - Badura, Peter, 1978-
MACD patrí k najobľúbenejším technickým indikátorom. Najviac sa využíva na akciovom trhu, ale svojich fanúšikov má aj na komoditnom trhu a forexe. Indikátor vytvoril Gerald Appel v 70. rokoch 20. storočia. V súčasnosti sa využíva jeho rozšírená verzia vytvorená T. Asprayom. Existuje niekoľko základných spôsobov využitia MACD pri obchodovaní na FX trhu.