Svetovej banke rastie čínsky konkurent - Pressburg, Adrian Peter
Asian Infrastructure Investment Bank - Ázijská banka pre rozvoj infraštruktúr. Vstup Veľkej Británie z hospodárskych a obchodných dôvodov. Čínske plány pre hospodársky rozvoj ázijského a euroázijského susedstva. Bohaté kapitálové krytie domácich rozvojových bánk. Členské prihlášky ďalších európskych štátov. Profitovať bude aj Rusko.