Počiatky a premeny mediálneho výskumu v USA - Brečka, Samuel
Zrod mediálneho výskumu v USA. Počiatočné fázy mediálneho výskumu v Spojených štátoch. Prvé empirické výskumy o silných účinkoch médií. Chicagská škola. Výskumy Payneovej nadácie. Rozhlasová éra. Mediálny výskum pred vojnou, cez vojnu a po vojne. Studená vojna a propaganda. Hlavné paradigmy amerického mediálneho výskumu.