Největší evropské přístavy hlásí nárůst překládky - Cempírek, Václav
Nárast prekládok tovarov a materiálov v európskych prístavoch. Pozícia najdôležitejších prístavov - Rotterdam, Antverpy a Hamburg. Antverpy - vysoký rast najmä vďaka kontajnerom. Rekordný rok v Hamburgu. Gent - menej kvapalín, viac sypkých substrátov. Brémy - pokles prekládky kontajnerov.