Vyhotovenie faktúry podľa zákona o dani z príjmov v roku 2015 - Válek, Juraj, 1981-
Faktúrou je každý doklad alebo oznámenie, ktoré je vyhotovené v listinnej forme alebo elektronickej forme. Musí byť vierohodná, tzn., musí byť potvrdená totožnosť dodávateľa tovaru alebo služby alebo osoby, ktorá v mene dodávateľa vyhotovila faktúru. Považuje sa za ňu aj každý doklad alebo oznámenie, ktoré mení pôvodnú faktúru a osobitne a jednoznačne sa na ňu vzťahuje. Zdaniteľná osoba je povinná zabezpečiť vierohodnosť pôvodu, neporušenosť a čitateľnosť faktúry.