K odstráneniu nežiaducich spoločenských javov by mala prispieť novela školského zákona - Brindzová, Zuzana
Cieľom návrhu zákona je zakotviť do nášho právneho poriadku dvojicu opatrení, ktoré by napomohli lepšiemu zvládnutiu nežiaducich spoločenských javov v sociálne znevýhodnenom prostredí. 1. zavedenie povinného nástupu do materskej školy pre deti vo veku od troch rokov, ktoré pochádzajú zo sociálne znevýhodneného prostredia. 2. opatrenie určené pre žiakov piateho až deviateho ročníka základných škôl – s výnimkou cirkevných škôl - a to zavedenie predmetu výchova k zodpovednému rodičovstvu.