ADX (Average directional index) - Badura, Peter, 1978-
ADX indikátor, ktorý odhaľuje silu trendu prevládajúceho na trhu. V slovenčine - index priemerného smerovania. Vytvoril ho Welles Wilder v roku 1978. ADX má dve časti: negative directional indicator, positive directional indicator.