Novelizované IFRS s účinnosťou pre účtovné závierky zostavované za rok 2014 a neskôr - Vašek, Libor
Vývoj pravidiel a požiadaviek IFRS v priebehu roka 2014 je priblížený v rozlíšení na tie novelizácie, ktoré nadobudli účinnosť už k začiatku roka, teda k 1. januáru 2014 a ovplyvnia tak účtovné závierky vybraných účtovných jednotiek najneskôr pri príprave ročnej účtovnej závierky za účtovné obdobie 2014. Druhú skupinu predstavujú tie novelizácie, ktoré boli IASB (Rada pre medzinárodné účtovné štandardy) vydané do konca októbra 2014, ale ešte nemajú nadobudnutú účinnosť. Posledných 18 mesiacov bolo bohatých na významné zmeny v oblasti IFRS a účtovné jednotky musia na ne reagovať, aj napriek tomu, že ich účinnosť je k neskorším dátumom.