Vývoj fúzií a akvizícií na Slovensku - Kubričanová, Elena
Zobrazenie vývoja fúzií a akvizícií (M&A) v rokoch 2008-2013 na Slovensku. Čo ovplyvnilo vývoj fúzií a akvizícií. K zobrazeniu vývoja počtu a hodnoty fúzií a akvizícií si autorky vybrali údaje zverejnené spoločnosťou CMS (daňový a právny poradca) a Emerging Markets Information Service (EMIS) - popredný poskytovateľ informácií o trhu M&A v rozvíjajúcich sa krajinách Európy. Príspevok zobrazuje špecifiká slovenského akvizičného trhu, porovnanie krajín v rámci regiónu V4 podľa počtu a hodnoty M&A a najatraktívnejšie sektory pre investorov. Taktiež ukazuje najväčšie transakcie na Slovensku v rokoch 2011-2013, ktoré významne ovplyvnili údaje o počte a hodnote M&A.