Zadlženosť a likvidita slovenských firiem v roku 2013 - Ondrušeková, Monika
Zadlženosť je možné merať rôznymi ukazovateľmi - celková zadlženosť a Dlh/EBITDA. So zadlženosťou je aj úzko spätá likvidita firmy. Celková zadlženosť udáva koľko percent z aktív tvoria cudzie zdroje. Obľúbený Dlh/EBITDA meria dobu, za ktorú je firma schopná vyplatiť svoj dlh z EBITDA. Bežná likvidita ukazuje schopnosť firmy vyplácať pohľadávky svojim veriteľom.