Prehodnocovanie, ktoré bolí - Pressburg, Adrian Peter
75. výročie konca druhej svetovej vojny a pripravovaná vojenská prehliadka v Moskve. Tabuizované povojnové stanovenie hraníc viacerých štátov. Tri hlavné konferencie veľmocí protifašistickej aliancie - v Teheráne v r. 1943, na Jalte vo februári 1945 a v Postupime v júli 1945. Zóny vplyvu troch mocností. Studená vojna a relatívna rovnováha vojenských síl Západu a Východu v Európe. Politika Ruska a konflikt s Ukrajinou.