Lustrovanie OZE prežili len najužitočnejší - Haluza, Ivan
Výrazné pribrzdenie v obnoviteľných zdrojoch energie. Energetické úspory, ekologizácia uhoľných zdrojov a podpora rozvoja jadrových elektrární. Výroba tepla z biomasy a geotermálnych prameňov - trhovo konkurencieschopné oblasti. Útlm zelenej elektriny. Budovanie najmä malých vodných elektrární a menších bioplyniek. Podpora štátu v budovaní zelených zdrojov v domácnostiach. Výkonnosť slovenskej zelenej elektroenergetiky.