Personnel Audit Used in Acquisitions - Andrejčák, Martin
Personálny audit - systematická forma ohodnocovania všetkých postupov a programov riadenia ľudských zdrojov v organizácii, pričom riadenie ľudských zdrojov predstavuje logický a strategický prístup k ľuďom, ktorí tvoria dôležitý zdroj organizácie k dosahovaniu stanovených cieľov. Personálny audit predstavuje kvantitatívne oceniteľný nástroj, ktorý je schopný odhaliť slabé články personálneho obsadenia spoločnosti, ale aj vytvoriť obraz hodnoty, ktorá vyplýva z ľudských zdrojov spoločnosti. Personálny audit má v súčasnej dobe pevné miesto pri akvizíciach, ktorým slúži na lepšiu integráciu akvirovanej spoločnosti.