Celi razvitija tysjačeletija - Dziváková, Michaela, 1979-
Spolupráca medzi Európskou úniou a rozvojovými krajinami. Rímska zmluva a založenie Európskeho fondu rozvoja. Rezolúcia OSN z r. 1970 na pomoc rozvojovým krajinám. Prijatie cieľov rozvoja tisícročia v r. 2000.