Bude 21. storočie storočím vojen o vodu? - Hétharši, Július
Vznik nerovnomernosti medzi veľkosťou populácie a dostupnými zásobami sladkej vody vo svete. Konflikty z nedostaku pitnej vody vo svete, spory o využívanie vodných zdrojov. Hrozby konfliktov o vodné zdroje sú reálne.