Vplyv inflácie na tvorbu miezd na Slovensku - Tóth, Peter, 1978-
Cieľom príspevku je identifikovať, akým spôsobom vplýva aktuálny cenový vývoj na tvorbu miezd či kompenzácií zamestnancov. Zameriame sa tiež na to, nakoľko sú pre rast miezd dôležité inflačné očakávania. Analýza vychádza z ekonometrických odhadov na základe agregovaných dát za celú ekonomiku Slovenska v rokoch 2006 až 2014. Pri konštrukcii empirického modelu využívame tiež informácie z najnovšieho kola prieskumu o dynamike miezd v slovenských podnikoch.